ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny undersökning: Så många vill skönhetsoperera sig

Emelie Nilsson · 11 Mar 2016
Uppdaterad 11 Mar 2016
14 procent av de svarande kan tänka sig att genomgå en skönhetsoperation.

14 procent av de svarande kan tänka sig att genomgå en skönhetsoperation. Foto: Alamy


Ögonlocksplastik är den operation flest skulle kunna tänka sig att göra, visar en undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Skönhetsingrepp, med eller utan operationer, är frågor som väcker känslor och som många har åsikter om. På uppdrag av Metro har undersökningsinstitutet YouGov undersökt hur svenskarna ställer sig till skönhetsingrepp.

►Läs mer: Modell beroende av att plastikoperera sig – höll på att dö

Undersökningen visar att 14 procent av de svarande kan tänka sig att genomgå någon typ av plastikoperation och 25 procent kan tänka sig att göra ett skönhetsingrepp som inte innebär operation. 7 procent av de svarande har redan genomgått en eller flera skönhetsingrepp utan operation medan andelen som plastikopererat sig är 5 procent.

►Läs mer: 15-åring plastikopererade sig till en docka – för att få tillbaka ex-pojkvän

Den typ av plastikoperation flest är intresserade av är ögonlocksplastik där 41 procent av de som svarat att de kan tänka sig att operera sig är intresserade av operationen. På andra- och tredjeplats kommer bukplastik och bröstlyft. När det gäller skönhetsingrepp utan operation är det tandblekning som är det ingrepp flest är intresserade av. 62 procent av de som säger sig vara intresserade av skönhetsingrepp skulle helst bleka tänderna. Därefter kommer hårborttagning med laser och laserbehandling av ytliga blodkärl.

klar

Artikellänk är kopierad

Emelie Nilsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro