ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ny vill ha”-knapp på Facebook ska få dig att köpa mer

Aron Andersson · 9 Okt 2012
Uppdaterad 10 Okt 2012
Ny ”vill ha”-knapp på Facebook ska få dig att köpa mer

Ny ”vill ha”-knapp på Facebook ska få dig att köpa mer Foto: Scanpix / Montage


Snart kan vill ha” eller ”samla” bli de nya Facebook-verben vid sidan av ”gilla”. Nu testas knapparna som ska få dig att vilja köpa mer.

klar

Artikellänk är kopierad

I jakt på nya intäkter lanserar Facebook nu fler verb som kan uppmana till konsumtion. Företag som har sidor på sajten kan med hjälp av knapparna ”samla”, ”vill ha” eller ”gilla” sälja sina produkter, skriver Wall Street Journal.

Bilder med de nya knapparna går att spara i samlingar, och det är enkelt att ta sig vidare för att köpa produkterna från en e-butik. Facebook testar tjänsten just nu bland amerikanska användare.

Än så länge går inga intäkter från försäljningen tillbaka till Facebook. Men det är inte helt otänkbart att de företag som använder funktionen framgångsrikt kan få betala en avgift i framtiden.

Förra veckan skrev Metro om hur även privatanvändare kan betala för att få bättre spridning på sina statusuppdateringar. Båda fallen är exempel på hur Facebook skulle kunna öka sina intäkter.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro