ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Nya Sune”-skådespelarna: Försöker att inte jämföra med gamla filmerna

Natalie Demirian · 27 Nov 2018
Uppdaterad 27 Nov 2018
Det är ett nytt gäng som tar plats i "Sune vs Sune".

Det är ett nytt gäng som tar plats i "Sune vs Sune". Foto: Unlimited Stories/Morgan Norman


Sune är tillbaka. Den här gången är det en helt ny historia, där Sune får konkurrens av en ny kille i klassen som också heter Sune. "Jag har försökt att skapa en ny Sune, fast med samma känslor och samma drag", säger tolvårige Elis Gerdt som spelar huvudrollen.

klar

Artikellänk är kopierad

I ”Sune vs Sune” börjar Sune fyran och får en chock när det sitter en ny kille på hans plats, som också heter Sune. Dessutom är han allt som Sune vill vara. Samtidigt får pappa Rudolf en ålderskris och mamma Karin blir avundsjuk på nya Sunes mamma.

Det är ett helt nytt gäng som tar sig an de klassiska rollerna.

Drömroll

Elis Gerdt, som gör sin första film, säger att han blev jätteglad och ”gjorde en massa volter på trampolinen” när han landade rollen som Sune.

– Jag har nog sett alla Sune-filmer, sett julkalendern och nog läst alla Sune-böcker också. Så det var jättespännande att få göra den här rollen.

Han säger att det fortfarande är svårt att förstå att han ska vara med i filmen och att folk ska gå och se honom på bio.

– Jag har inte försökt att ta mycket från de andra filmerna, utan jag har försökt att skapa en ny Sune, fast med samma känslor och samma drag. Men jag har försökt att skapa en karaktär som man kan relatera till lättare, som passar i det här universumet av Sune.

Fredrik Hallgren, känd från bland annat serien ”Bonusfamiljen” på SVT, kommer att axla rollen som pappa Rudolf, en roll som tidigare har spelats av både Peter Haber och Morgan Alling.

– Jag har inte tänkt så mycket på det, utan jag försökte göra min egen grej av det, utifrån manus och regissörens vision. Det är mycket folk runtomkring en som tänker på det där märker jag, men man kan inte göra det när man ska göra den här rollen, då blir det inte så bra tror jag.

Komikern och skådespelaren Sissela Benn, känd för sina sketcher som Filippa Bark i Melodifestivalen, spelar mamma Karin.

– Det är förstås lite pirrigt eftersom att man förstår att folk kommer att jämföra det med de tidigare filmerna, så det kanske är en lite större utmaning på det sättet. Men när vi väl filmade så tänkte jag inte på det alls, jag försökte att lägga rollen nära mig själv och göra den så trovärdig som möjligt.

Hög igenkänning

Hon säger att hon kunde relatera till rollen på många plan.

– Att vara mitt i livet, att leva i en familj där man har många relationer att bolla, att vara en närvarande förälder och engagerad i barnens skolgång, att vara en bra partner, att hålla karriären vid liv, att hänga med i alla trender kring vad barn får och inte får äta, och att ha en representabel bil… det finns mycket att känna igen sig i!

Skådespelarna säger att det är hög igenkänningsfaktor i filmen, som spelades in förra hösten.

– Jag känner mig väldigt stolt över den här filmen och utifrån den respons vi har fått hittills känns det som att det är en film som förhoppningsvis kommer att falla många i smaken. Det känns så kul att den ska ut nu, säger Sissela Benn.

”Sune vs Sune” får biopremiär den 30 november.

pil
”Sune vs Sune”

Regi: Jon Holmberg

Manus: Jon Holmberg och Daniella Mendel-Enk.

Skådespelare i urval: Elis Gerdt, Baxter Renman, Tea Stjärne, Sissela Benn, Fredrik Hallgren, William Spetz, Marie Robertson och John Österlund.

Premiär: Den 30 november.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro