ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya attentat i södra Thailand: Tre döda

Stockholm TT · 21 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det oroliga södra Thailand skakades på onsdagen av nya attentat. En stor gummifabrik stacks i brand och tre personer sköts ihjäl. Muslimska rebeller misstänks ligga bakom våldsvågen.

De nya attentaten kom innan regionen hade hämtat sig från det stora antalet samordnade attentat i söndags, som dödade nio personer.

En lärare sköts med tio skott när han åkte motorcykel i provinsen Narathiwat tidigt på onsdagen. En buddhistisk kvinna mördades några timmar senare i samma provins, medan en muslimsk byäldste sköts ihjäl i Songkhla.

Branden i gummifabriken i staden Yala startades med brandbomber och hade ännu inte släckts 14 timmar senare. Skadorna uppskattades till minst 58 miljoner kronor.

Gummi är en av de viktigaste industrierna i södra Thailand, men har blivit en farlig verksamhet. Arbetare blir ofta beskjutna när de är ute vid sina träd för att tappa dem på naturgummi.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro