ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya bolag med mikrolån

Johanna Ohlson · 29 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Carol Mikhael, 23, startade eget i november och har redan fått in en fot i branschen. Hon hyr ut sig själv till SVT som makeupartist. Startbidrag och lån är ett bra sätt att få ut fler i arbetslivet, tycker hon: – Det ger en möjligheter att förverkliga sina drömmar. Nu jobbar jag i stort sett heltid.
Carol Mikhael, 23, startade eget i november och har redan fått in en fot i branschen. Hon hyr ut sig själv till SVT som makeupartist. Startbidrag och lån är ett bra sätt att få ut fler i arbetslivet, tycker hon: – Det ger en möjligheter att förverkliga sina drömmar. Nu jobbar jag i stort sett heltid.Foto: Mattias Holgersson

Allt fler invandrare vill starta eget. Framför allt ökar intresset bland kvinnor. Nya mikrolån är en förklaring.

Under förra året ökade antalet invandrare som sökte råd inför starten av ett nytt företag med 36 procent hos Almi IFS. Organisationen är en sammanslagning av Almi som finansierar nya företag och IFS som ger rådgivning till invandrare som vill starta eget. Under förra året hade de kontakt med 3 500 personer, hälften var kvinnor. – De berörs sist av den goda konjunkturen och har haft svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Det här är ett sätt för dem att ta sig in, säger Maroun Aoun, vd på Almi IFS.

Under 2007 införde Almi IFS ett mikrolån på 100 000 kronor utan säkerhet.– Genom mikrolånet får även invandrarkvinnor kontakter med banken och kan visa upp att de är trovärdiga.

En ny trend är ökningen av kvinnor från Östeuropa som vill starta eget.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro