ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya bondskurken sticker ut

Ned Ehrbar/Metro World News · 29 Okt 2012
Uppdaterad 29 Okt 2012

Skyfall” gick rakt in på Biotoppens första plats. Metro har träffat Javier Bardem som spelar Bond-skurken Raoul Silva. – Vi ville skapa någon som skapar obehagliga situationer, säger Javier Bardem om sin rollfigur.

klar

Artikellänk är kopierad

”Bardems läppslickande figur gör honom till den mest udda Bondskurken sedan Roger Moores era och hans nikotingula hår fladdrar över hans panna på ett sätt som för tankarna till Julian Assange”, skriver The Telegraph. 

Som skurken Raoul Silva går Javier Bardem, 43, i fotspåren av ikoniska Bondantagonister som Blofeld och Scaramanga. 

Filmregissören Sam Mendes gav Javier Bardem nyckelordet ”obehaglig” för att beskriva Silvas karaktär.

– Vi ville skapa någon som skapar obehagliga situationer snarare än någon som är skrämmande och hotar, säger Javier Bardem.

Raoul Silva är en före detta MI6-agent men något hände som ändrade hans syn på världen och fick honom att hänge sig åt cyberterrorism. 

– Styrkan med hans rollfigur är att vi förstår vad han går igenom. Han är inte en man som vill förstöra världen utan en person med ett väldigt personligt mål i sikte. Och det gör honom ännu mer farlig, säger Javier Bardem.  

klar

Artikellänk är kopierad

Ned Ehrbar/Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro