ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya bopriserna lockar färre till visningarna

Josefin Svenberg · 15 Aug 2011
Uppdaterad 15 Aug 2011

Foto: Scanpix


Glöm lockpriser på lägenheter. Nu är prislapparna realistiska. Men det ger färre besökare på visningarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Precis som Metro tidigare berättat har den svenska bostadsmarknaden börjat svalna. Den första augusti införde merparten av mäklarna i Stockholms innerstad accepterat pris på bostäder som är till salu, för att motverka lockpriser. Men det nya greppet verkar knappast ha gjort marknaden hetare. – Nu verkar det vara färre personer på visningarna, men de som kommer är ofta väldigt intresserade, enligt mäklarna som jag har talat med. Man kan säga att det är mer inriktade spekulanter, säger Jeanette Gustafsdotter på Mäklarsamfundet. Men det är ännu för tidigt att gör en ordentlig analys.

Även Johan Vesterberg på Fastighetsbyrån säger att man har märkt av ett minskat antal spekulanter, men att detta varken har påverkat slutpriset eller intresset för att köpa. – På en visning hade vi inte en enda spekulant, men i det fallet bedömde man att det accepterade priset var lite i överkant. Annars har responsen på accepterat pris bara varit positiv – köparen får en bättre vägledning och det blir ingen långdragen budgivning, säger Johan Vesterberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro