ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Nya bränder i Västra Götaland i natt – ungdomar sågs fly från platsen

Sofia Clason · 15 Aug 2018
Uppdaterad 15 Aug 2018
Under måndagens bilbränder skadades upp till 120 bilar.

Under måndagens bilbränder skadades upp till 120 bilar. Foto: IBL


Efter måndagens bilbränder rustade polisen i Västra Götaland för fler oroligheter. Trots beredskapen anlades fem nya bränder under tisdagsnatten – och ungdomar sågs springa iväg från flera bränder.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt uppgifter från polisen startades två bränder i Frölunda, en i Borås, en i Vänersborg och en i Mölndal under natten till onsdagen. På platserna ska tre bilar, en husvagn och en grillkiosk ha skadats av bränder.

Några av brotten upptäckts av vittnen i närheten, varpå de rubricerats som skadegörelse genom brand.

– På en del ställen har man iakttagit ungdomar som stått runt någon bil och så helt plötsligt börjar det brinna och så försvinner ungdomarna springandes från platsen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion Väst.

Fick hjälp av lokalsamhället

Thomas Fuxborg berättar vidare att polisen fick hjälp av flera som bor i de drabbade områdena. Runt om var vuxna ute och höll uppsyn över områden som riskerade att drabbas av ytterligare bränder.

– Jag känner att vi har fått en jättebra respons från lokalsamhället. Folk hade ju varit förbannade efter de här bränderna i måndags.

Så här såg det ut i Frölunda efter bilbränderna i måndags.

I övrigt hade polisen satt in extra personal i utsatta områden, berättar Fuxborg. Bland annat fanns extra personal på plats i Frölunda, Trollhättan och Nordost som drabbades hårdast av bränderna under måndagen.

Nytt beslut varje dag

Under onsdagskvällen kommer polisen att fortsätta bistå med extra närvaro i de utsatta områdena. Hur det blir framöver kommer sedan att beslutas dagligen, beroende på hur situationen ser ut.

– Det som var igår går inte att jämföra med det som var dagen innan, men det finns alltid risk när det blir oroligt i ett område att det sprider sig. På samma sätt kan det sprida sig mellan Göteborg, Stockholm och Malmö men som tur är har vi inte sett det hittills, säger Thomas Fuxborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro