ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya Facebookgruppens krav: Återställ snösnoppen

Ida Gustafsson · 20 Jan 2016
Uppdaterad 20 Jan 2016
Facebookgruppen som vill återställa snösnoppen vill värna om "den fria folkliga konsten".

Facebookgruppen som vill återställa snösnoppen vill värna om "den fria folkliga konsten". Foto: Facebook/Privat


Minns ni snoppen i Vallgraven i Göteborg? Klart ni gör. Området döptes om till Ballgraven och skämten flödar på internet. Och nu har en Facebookgrupp startats för att återställa den – Metro fick en intervju med gruppens grundare.

klar

Artikellänk är kopierad

Snösnoppen i Vallgraven i Göteborg fick stort genomslag. Till och med utanför de svenska gränserna, bland annat av the Independent som plockat upp snoppnyheten. Men snösnoppens historia är all, den suddades ut i måndags av en saneringsfirma som gjorde det på eget initiativ, vilket Göteborgs-Posten skrev om. 

► LÄS MER: Kommunen skulle sudda bort snopp i snön – misslyckades 

Vilket resulterade i att någon tog fram en t-shirt med snösnoppstryck och texterna: ”Rädda snökuken” och ”Vi glömmer aldrig”. Och enligt sajten har över tio tröjor sålts. 

Det går att debattera nyhetsvärdet i detta, så klart. Men det får någon annan göra. Vi på Metro vill hellre berätta om Facebookgruppen som vill återställa snoppen i snön. 

I går startades den med följande beskrivning: ”För oss som vill återställa den göteborgska kulturikonen snökuken till dess svunna prakt. För den fria folkliga konsten! 18/1 2016, vi glömmer aldrig!”

– Jag gjorde det mest som ett skämt, några polare diskuterade den. Jag tyckte hela grejen är så himla sjuk. Det är sjukt att kommunen lägger ner resurser för att ta bort en kuk som ritats i snön, säger göteborgaren Andreas som startade gruppen till Metro. 

► LÄS MER: Här sätter bulldozern stopp för gigantisk snösnopp

I nuläget har den över 1 450 medlemmar.

– Det är ett enormt intresse kring frågan, säger Andreas. 

Några av dem har skapat ett event där de vill rita tillbaks den ursprungliga snösnoppen och skapa liknande uttryck på andra håll. 

– Det kan tilläggas att det finns en del som har skrivit att ”varför man måste rita kukar, varför inte rita snippan också”, säger Andreas. 

Men vem det är som ritade den ursprungliga issnoppen är fortfarande okänt för allmänheten. Vet du vem som står bakom konstverket? Tipsa Metro!

► LÄS MER: Konstnär attackerad – målade en vagina på ett snöblock 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro