ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya Forden ska locka 80-talisterna

Billy Andersson · 28 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
ET ring hem? Mittkonsolen på Verve är utformad som knappsatsen på en mobiltelefon. Mobil-imagen ska locka 80-talisterna. 

ET ring hem? Mittkonsolen på Verve är utformad som knappsatsen på en mobiltelefon. Mobil-imagen ska locka 80-talisterna. 


klar

Artikellänk är kopierad

SMS-IMAGE. Ford lanserade Fiesta för 31 år sedan. Då fanns inga mobiltelefoner. Nu kommer uppföljaren Verve som har mobiltelefonen som förebild. Ford hävdar att Fiestas arvtagare, än så länge en konceptbil, är byggd för generationen som vuxit upp med mobiltelefoner – 80-talisterna. Fiestan har inte gett någon rysningar de senaste 20 åren. I dag är bilen, som Teknikens Värld uttrycker det, främst schysst mot pensionärer. Det håller inte i bilindustrin som vill ha de ungas beundran. Mittkonsolen på Verve är, enligt Ford, utformad som knappsatsen på en mobiltelefon. Och på de bilder som släppts påminner den faktiskt om en tre fyra år gammal Nokia. Förutom mobiltelefoni är 80-talisterna besatta av mode och flärd. Mycket riktigt säger Ford att Verve´s design är inspirerad av mode och kosmetika. På utsidan påminner bilen faktiskt om ett ilsket rött läppstift.När Verve blir en produktionsbil lär de extrema detaljerna försvinna. Förhoppningsvis inte för många, för ett ilsket läppstift med telefondesign är tuffare än det mesta bland dagens småbilar.

klar

Artikellänk är kopierad

Billy Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro