ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya gummisnoddstrenden närmar sig Sverige

Linnea Holgersson · 5 Aug 2014
Uppdaterad 7 Aug 2014
De svenska kungligheterna bär till och med banden, här är Kronprinsessan Victoria på sin 37-års dag. – Hon vill troligen visa upp något som Estelle har gjort till henne, säger trendexperten Stefan Nilsson.

De svenska kungligheterna bär till och med banden, här är Kronprinsessan Victoria på sin 37-års dag. – Hon vill troligen visa upp något som Estelle har gjort till henne, säger trendexperten Stefan Nilsson. Foto: Rex Features


Den färgglada gummibandstrenden har slagit stort - till lärarnas förtret - bland barn i Storbritannien och USA. Men även den svenska kronprinsessan har setts bära ett Loom band-armband. Detta kan vara det nya dina barn kommer leka med på skolgården i höst.

klar

Artikellänk är kopierad

Det kryllar av dem i Storbritannien. De har till och med förbjudits i brittiska skolor då barnen har använd dem som vapen mot varandra, skriver BBC. Loom bands är små färgglada silikonsnoddar, som man med hjälp av fingrarna eller en plastram binder samman till armband. Att göra ett armband kan ta allt ifrån fem minuter till en hel dag.

Lee Richards, 38 är lärare på Chessington Community College, en skola motsvarande svensk högstadienivå, i Kingston upon Thames sydväst om London. Han beskriver för Metro hur gummisnoddarna tagit över i klassrummen.  – Elever som vanligtvis är väldigt engagerade sitter nu i stället och stirrar på sina gummibandskreationer i stället för att arbeta. Läxor lämnas in med slarvigt utförda uppgifter. – Precis som så många andra lärare hoppas jag att den här manin upphör, men de flesta tecknen tyder på att den i stället kommer att spridas, forstsätter Lee Richards.

Loom bands har slagit stort bland barn i alla åldrar i Storbritannien och USA under året. Men de uppfanns så tidigt som 2011 i Malaysia.

De färgglada gummibanden är inte enbart populärt bland barn, utan även de brittiska kungligheterna prins William och Kate Middleton har setts bära banden. Kronprinsessan Victoria sågs på firandet av sin 37-årsdag bära armbandet. Programledaren Jimmy Kimmel bar en kostym gjord av snoddarna i ett program.

Kronprinsessan bär de populära Loom banden.
Kronprinsessan bär de populära Loom banden.
Prinsessan Estelle har också de färgglada gummibanden.
Prinsessan Estelle har också de färgglada gummibanden.
Kate Middleton har också sett på sitt besök i Australien med ett Loom-armband.
Kate Middleton har också sett på sitt besök i Australien med ett Loom-armband.
..även hennes man prins William.
..även hennes man prins William.Foto: Rex features

Gummibanden har kommit till Sverige och säljs på internet och i hobbyaffärer. Trendexperten Stefan Nilsson tror att detta kan bli något som slår i Sverige, men inte enbart bland barn. Trots att barn i dag tillhör surfplattegenerationen.

– Jag tror att många föräldrar kommer bära de färgglada armbandet för att deras barn har gjort dem och de vill visa att det är en del av det. Som en förlängning till Instagram, säger Stefan Nilsson.

Så gör du ett eget loom band

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro