ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya hälsotrenden – dropp in

Pontus Tengby · 27 Jun 2013
Uppdaterad 27 Jun 2013

En vitamincocktail – rakt in i blodomloppet. Sportstjärnor, popstjärnor och finansvalpar har hittills anammat den senaste hälsotrenden i USA.

klar

Artikellänk är kopierad

Nya hälsotrenden – dropp in 
  En som testat metoden är Rihanna, som publicerade en bild på Twitter på sig själv med en slang i armen.
Nya hälsotrenden – dropp in En som testat metoden är Rihanna, som publicerade en bild på Twitter på sig själv med en slang i armen.Foto: AP/Scanpix, Twitter

För ungefär fem år sedan började det tisslas och tasslas i den amerikanska hälsovärlden. Basebollstjärnor hade hittat ett sätt att – på lagligt vis – förhöja sin prestationsförmåga. Efter att folk på Wall Street började använda samma metod för att kunna arbeta fler timmar på dygnet har resten av New York hakat på trenden, skriver New York Post på nätet.

Nu finns det flera kliniker som erbjuder dropp in – en vitaminblandning som under några timmar letar sig in i ditt blodomlopp från en droppåse.

– Jag blir lite trött direkt efteråt, men dagen efter känner jag att jag kan göra vad som helst, säger Cristina Andrews, 48, som får sin vitamininjektion regelbundet.

Tanken med kuren är att ge kroppen det den behöver för att hålla sig pigg, ren och frisk. För mellan 130 och 1000 dollar får man en skräddarsydd dropplösning. En som testat metoden är Rihanna, som publicerade en bild på Twitter på sig själv med en slang i armen.

Men alla är inte lika positivt inställda till behandlingen. – Det finns ingen bevisbaserad forskning som försvarar användningen av vitamininjektioner, de är bara ute efter att tjäna pengar, säger Elizabeth Kavaler, professor på Weill Cornell Medical Center.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Tengby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro