ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya, heta och kaxiga Hammarby

Tomas Johansson · 3 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

”Hammarby gör damfotbollen snyggare och hetare.” Det mottot ska hjälpa Bajens damer att spöa Djurgården/Älvsjö i morgondagens derby. Söders damer är på offensiven. Inför derbyt vill man rikta lite extra uppmärksamhet på damfotbollen. – Det är lite svårt att komma igenom VM-bruset, men är det någon gång vi kan göra det är det mot Djurgården/Älvsjö. Vi hoppas åtminstone på över 1 000 åskådare, säger Catrin Sundsten, ordförande i Hammarby Damfotboll. För ändamålet satsar man därför på annonser, radiospotar och man har låtit trycka upp t-shirts som ligger i köttfärsförpackningar. Budskapet är glasklart – Hammarbys heta tjejer ska göra köttfärs av Djurgården/Älvsjös primadonnor. Risken är väl att de får äta upp sin kaxighet. – Vi har en ny touch, som vi har diskuterat med tjejerna. Vi ska vara heta, snygga och kaxiga.

•• Snygga? – Ja, man kan ju spela snyggt också. Vi är heta som den chilifrukt som följer med köttfärsförpackningen och kaxiga för vår Hammarbyanda. Ekonomiskt har vi haft många motiga år, men nu vill vi mer. Helst ska vi vara topp-3 i allsvenskan.

•• Hur ska ni klara det? – Vi lever mycket för vår anda. De senaste åren har till exempel fem tjejer från Djurgården/Älvsjö kommit till oss, flera har hört av sig själv. Vi erbjuder inte några fantastiska pengar, alla tjejer i laget jobbar eller studerar. – Vi tar dessutom fram mycket egna talanger och har flera spelare i de yngre landslagen.

•• Blir det fler kampanjer? – Säkert, vi vill satsa, men vi väntar till efter VM.

•• Men varför minskar publiken? – Tror det har med VM att göra, tv sänder ju ingen damfotboll förrän efter mästerskapet. Sedan så tror jag det beror på hur det går i mästerskapen för damlandslaget. Nästa år är det VM och då tror jag intresset ökar. Speciellt om vi profilerar spelarna, om läsare, tittare och lyssnare får veta lite mer om spelarna. Det tror jag framförallt den kvinnliga publiken är mer intresserad av.

På fredagen höjdes stämningen ytterligare genom duellen i MTG Radio mellan Djurgården/Älvsjös Victoria Svensson och Bajens Annica Svensson och väl på plats i morgon på Kanalplan händer fler kul saker. Bland annat förmatchen då ”nördlaget” FCZ ska försöka få revansch för de två nederlagen mot Bajens F91-tjejer ifjol.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro