ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya innedrogen i Kansas: Röka padda

Tomas Lundin · 4 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen i Kansas har upptäckt en ny innedrog. Att röka paddsekret.

Paddan med det latinska namnet Bufo alvarius lever i öknen runt Colorado-floden. När den blir rädd eller uppretad utsöndrar den ett sekret som är hallucinogent för människor.

Tidigare har paddslickning varit ett sätt att bli hög på ökenpaddans slem, men nu har missbrukarna tagit det ett steg till, rapporterar Kansas City Star. De har börjat torka och röka det.

I oktober greps en man för narkotikainnehav när polisen fann en padda i hans hem. Paddägandet är inte olagligt i sig, men att ha den med avsikt att bli hög på slemmet är det.

– Det är ett New Age-sätt att bli hög och många vet inte att det är olagligt, men det finns en rad saker som skapats på naturlig väg som inte är lagliga, säger Åklagaren Daniel White till Kansas City Star.

Om paddrökning är att gå för långt för ett rus, så är det ändå en bagatell jämfört med drogen "jenkem". Enligt internet-rykten görs den av bakterieangripen mänsklig avföring.

Vicky Ward på Tri County Mental Health i Kansas City har fått upplysningar om drogen, men vet inte om det är en skröna. Ännu har hon inte träffat någon som använt sig av "jenkem".

– Ungdomar får idéer som sedan visar sig sakna grund, men det finns alltid idioter som vill pröva vad som helst, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro