ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya Ipad – vad gäller egentligen?

Aron · 8 Mar 2012
Uppdaterad 8 Mar 2012
Nya Ipad

Nya Ipad


klar

Artikellänk är kopierad

I går visade Apple upp nya Ipad, som ni kan läsa om här. Största nyheterna är naturligtvis skärmen med jättemånga pixlar och plattans stöd för 4G. I övrigt var Apple själva lite luriga när de beskrev den nya processorn A5X, som blir dubbelkärnig, men med “fyrkärnig” grafik. Förvirringen var ett tag total och jag råkade kalla processorn för fyrkärnig i dagens pappers-Metro. Ber om ursäkt för det.

Jag var dessutom korkad nog att skriva att nya Ipad är tunnare, när den i själva verket är 0,6 millimeter tjockare än Ipad 2. En struntsak, kan många tycka, men slarvigt. Nya Ipad är 9,4 millimeter tjock, inget annat!

Dessutom får nya Ipad visserligen likadan kamera som Iphone 4S, men med något sämre sensor om vi ska vara petiga (och det tycker jag att vi ska vara). Iphone 4S har 8 megapixel och Ipad har 5 megapixel. Men kameran och optiken i den är nu likadan på Ipad och Iphone 4S.

Den 23 mars kommer nya Ipad till Sverige och jag kommer naturligtvis testa den så snart jag bara kan. Svenska Apple Store har ännu inte skrivit ut de nya priserna, men om de följer amerikanska prissättningen med samma priser som Ipad 2 tidigare hade så kommer den billigaste versionen kosta dig 4 395 kronor.

Men själv är jag nästan mer intresserad av senaste Apple TV, som nu äntligen fått stöd för 1080p. Skillnaden mot 720p kanske inte är enorm, men jag tycker ändå att en modern mediespelare självklart ska ha stöd för 1080p.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro