ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya Iphone 6s får superskärm – blir ännu enklare att använda mobilen

Aron Andersson · 6 Sep 2015
Uppdaterad 6 Sep 2015

Foto: TT


Nu är det bara dagar kvar till Apple presenterar nästa Iphone. Och enligt de senaste ryktena har teknikjätten ett hemligt vapen som ska göra mobilen ännu vassare.

klar

Artikellänk är kopierad

När Iphone först lanserades var pekskärmen revolutionerande. Det var inte den första pekskärmen någonsin, men i mångas tycke den bästa och mest lättanvända dittills. Apples mobil blev en storsäljare och det tog flera år innan konkurrenterna kom ikapp.

Nya uppgifter tyder på att Apple utvecklar pekskärmen ytterligare på onsdag, då nästa generations Iphone ska visas upp. Den 9 september har företaget bjudit in till lanseringsträff, och enligt enhälliga förhandskällor är det Iphone 6s och Iphone 6s Plus som kommer att visas upp.

►LÄS MER: Mobilen är mer populär än Iphone – trots att ingen hört talas om den

Förutom att mobilerna blir snabbare än sina föregångare kommer de att innehålla en ny skärmteknik. Redan när Apple Watch lanserades fanns tekniken Force Touch med. Den smarta klockans pekskärm kan känna av hur hårt du trycker och därmed låta dig komma åt olika funktioner. Att Force Touch skulle komma även till Iphone var väntat, men nu säger nya uppgifter att Iphoneskärmen kommer att vara ännu mer avancerad.

Tekniksajten 9to5mac skriver att den version av Force Touch som släpps till Iphone 6s och 6s Plus till och med kan få ett nytt namn, 3D Touch. 

►LÄS MER: Här är sms:et som kan slå ut din Iphone

”Medan styrplattan på Macbook och Apple Watch kan känna av två sorters tryck, skillnaden mellan en lätt beröring och ett tryck, kommer de nya Iphone-modellerna att känna av tre sorters tryck”, skriver 9to5mac och hänvisar till icke namngivna källor.

Sajten har redan tidigare skrivit om hur den nya tekniken gör det ännu enklare att använda Iphone. I appen ”Kartor” ska det exempelvis gå att trycka hårdare på en position på kartan för att direkt starta appens navigationsläge. Liknande genvägar ska finnas även i andra appar.

Force Touch finns sedan tidigare även i styrplattan till vissa Macbook-modeller. Där kan funktionen redan i dag känna skillnad på olika hårda tryck.

Apple har inte kommenterat uppgifterna.

►LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Apple Watch

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro