ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya Iphone kommer utan Youtube

Aron Andersson · 7 Aug 2012
Uppdaterad 7 Aug 2012
Nya Iphone kommer utan Youtube Scanpix

Nya Iphone kommer utan Youtube Scanpix


Nu försvinner Youtube från Iphone. Populära videoappen kommer inte att följa med nästa generation av Apples mobil.

klar

Artikellänk är kopierad

Just nu pågår tester av IOS 6, nästa operativsystem som kommer att släppas till Iphone. En del nyheter ingår, men andra saker försvinner. Ett exempel är Youtube-appen, som låter användare titta på videoklipp från den populära sajten.

Sedan Iphone först släpptes har den tillhört grundutbudet av appar, men nu försvinner den. Anledningen är enligt experter den upptrappade mobilstriden mellan Apple och Google, som äger Youtube.

Apple har redan tidigare valt att exkludera Google Maps från IOS 6, för att satsa på en egen app för kartor. Enligt ett uttalande från Apple till tekniksajten The Verge handlar det om att deras licens för att göra en Youtube-app tagit slut. Google ska nu ta fram en egen app som Iphoneägare kan ladda hem manuellt.

Apple hänvisar också användare till den mobila webbläsaren Safari för att se på Youtube-klipp. Tidigare har det inte fungerat på grund av att mobilen inte har stöd för Flash.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro