ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya "Just Cause 2" – perfekt som 3 D-spel

Thomas Lövgren · 26 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Idag släpps "Just Cause 2", uppföljaren till Avalanche Studios debutspel. Vi har testat spelet som är ett av de första spelen som har fullt stöd för Nvidias 3 D-upplevelse. "Just Cause 2", som det så fantasifullt döpts till, är ett av de första spelen som stöder 3 D-teknik . När man sätter sig framför skärmen och drar på sig glasögonen så tar det inte många sekunder innan man inser att det är så här spel alltid borde ha sett ut.

Just Cause 2 känns också som ett perfekt spel för att visa upp fördelarna med 3 D-tekniken. Att dyka genom djungelmiljöer och behöva rygga tillbaka för att palmerna sveper förbi lite för nära är riktigt häftigt.

För att kunna ta del av 3 D-upplevelsen krävs en rejäl hårdvaru-uppgradering för de flesta. En skärm som klarar 120 hertz, ett grafikkort från Nvidia och deras glasögon med tillhörande sändare behövs för att njuta av 3 D. – Det är klart det blir en kostnad, men PC-spelare uppgraderar kontinuerligt i alla fall, säger Adam Phillips, från Square Enix, som tror att det kommer att dröja minst ett år innan 3 D slår igenom på allvar.

Han tror absolut att 3 D-tekniken har en plats i spelens framtid. Avalanche själva ser sig inte som flagskeppet för 3 D-tekniken, de menar dock att det är viktigt att hänga med i utvecklingen. – Men det krävs nog att någon gör en stor grej av det. Lite som Avatar gjorde för filmvärlden. Christian Nielsendahl på Avalanche Studios har arbetat med att bygga in 3 D- funktionen i spelet. – Vissa upplever så klart en åksjuka efter ett tag, men det kanske man bara ska se som ett tecken på att ta en paus från spelandet, säger han. Just Cause 2 är det första spelet som har fullt stöd för Nvidias 3D-vision teknik, men det finns cirka 400 spel som är mer eller mindre kompatibla med tekniken.

klar

Artikellänk är kopierad

Thomas Lövgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro