ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya känslor för The Dears

Pontus Hammarlund · 11 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Vi har några svenska vänner faktiskt. Både Shout Out Louds och The Soundtrack of Our Lives. Vi har varit på turné med båda banden, säger Murray Lightburn, här omgiven av resten av medlemmarna i The Dears.

– Vi har några svenska vänner faktiskt. Både Shout Out Louds och The Soundtrack of Our Lives. Vi har varit på turné med båda banden, säger Murray Lightburn, här omgiven av resten av medlemmarna i The Dears. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Kanadensiska rockbandet The Dears släpper plattan ”Gang of losers” i slutet av augusti. Under helgen besöker de Sverige för två spelningar. – Jag har kattreflexer nu. Så fort något händer är jag så där: Vad var det? Vem gjorde det? Vad var det för ljud? Är hon okej?, säger sångaren Murray Lightburn och skrattar skrockande.

PAPPAREFLEXER Anledning? Jo, sedan bandet var i Sverige under vårvintern förra året har han och keyboardisten Natalia Yanchak gift sig och fått en dotter. I dag är hon tio månader och telefonintervjun avbryts då och då när den stolte fadern antingen skrattar eller oroar sig för hennes framfart på hotellrummet i Oslo där de befinner sig.

KÄNNER SIG COOL – Det är coolt. Jag insåg denna morgon, för vi har precis börjat turnera, att jag börjar känna mig som en rockstjärna igen. Men det coolaste är ändå att komma tillbaka till hotellrummet och bara få löjla sig och skratta med sitt barn, säger han. Den nya titeln till trots. The Dears är inga förlorare. – Det handlar inte om förlorare. Jag känner mig inte som det. Det handlar tvärtom att ta tillbaka makten.

BYTT MUSIKSMAK The Dears gick i bräschen för den våg av indiemusik som vält ut ur Kanada under senare år. Men framgången har alltid en baksida. Murray Lightburn lyssnar inte längre på musik från hemlandet. – Det som har hänt är att romantiken till stora delar försvunnit efter all uppmärksamhet. På grund av olika delar i branschen och all dålig skit man får på köpet. Jag oroar mig för det även beträffande The Dears.

•• I nästan varje artikel om ditt band nämner man din hudfärg. Är inte det irriterande? – Inte egentligen. Jag bryr mig inte ett skit.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro