ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya ministern har köpt svart arbetskraft

Tomas Lundin · 21 Jan 2013
Uppdaterad 21 Jan 2013
Nya ministern har köpt svart arbetskraft

Nya ministern har köpt svart arbetskraft Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Direkt efter utnämningen av Maria Arnholm som jämställdhetsminister avslöjades att hon betalat svart för städhjälp. Avslöjandet kom från Arnholm själv. 

Flera tidigare ministrar i Reinfeldts regering har tvingats gå efter avslöjanden om fusk med bland annat tv-avgifter. Den här gången vill regeringen stämma i bäcken. 

Vid presskonferensen i samband med utnämningen av Maria Arnholm som efterträdare till Nyamko Sabuni vädrade hon sina skelett i garderoben.

– Jag har betalat svart för tjänster i hemmet vid två tillfällen, jag har cyklat mot rött och jag har kört för fort, sade hon på Aftonbladets fråga om skelett i garderoben.

Svartjobben ska ha skett för över 15 år sedan. Exakt vad de bestod i gick ministern inte in på, men det ska ha haft med arbete i hennes hus att göra. 

Arnholm bor enligt TT i ett kollektiv med nio personer i ett hus på Lidingö dit hon flyttade som 23-åring.

Statsminister Fredrik Reinfeldt säger att han fått reda på den nya ministerns svartaffärer, och säger att han ser det som något positivt att hon berättat om dem. 

– Vi har rutiner för detta.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro