ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya missilattacker i Syrien – skapade jordskalv

Annica Ögren · 30 Apr 2018
Uppdaterad 30 Apr 2018
Nya attacker mot militära mål i Syrien skapade ett jordskalv

Nya attacker mot militära mål i Syrien skapade ett jordskalv Foto: Asaad Hanna


Nya missiler har träffat militärbaser i Homs och Aleppo i Syrien under natten. Explosionerna var så kraftiga en jordbävning skapades. Över 30 personer har dödats i attackerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Explosioner ska ha träffat en militär anläggning i norra Syrien, enigt den syriska armén. Det skriver australiska News.com.au. Klockan var cirka 22.30 lokal tid, när explosionerna inträffade.

– Syrien utsätts för ny aggression. Fiendens raketer slog ner mot några militära baser på landsbygden i Hama och Aleppo, rapporterar en syrisk källa inom armén statlig media.

Enligt militära experter och Mellanösternanalytiker ska attackerna ha varit så kraftiga att den satte igång en jordbävning. Det seismologiska centret vid Medelhavet har registrerat ett jordskalv i området med magnituden 2,6 på richterskalan.’

Enligt uppgifter ska missilerna ha slagit ner på en militärbas och träningsanläggning för en Iranstödd shiitisk milisgrupp  strax söder om Hama, i Syrien. Platsen är en träningsanläggning. Men där ska även finnas ett vapenförråd, vilket kan vara orsaken till att explosionen blivit så kraftig.

Journalisten Asaad Hana har publicerat en video på sin Twitter, där en stor explosion syns. Asaad Hanna twittrar att det är Assadtrogna som filmat sekvensen, liksom att det är en Iranstödd militär som träffats av missilen.

Det har även rapporterats o en andra explosion som ska ha inträffat i Aleppo, även där ska det vara en Iranstödd militärbas som träffats.

Enligt uppgifter till statlig media i Syrien ska 30 soldater blivit dödade i attackerna, och 57 personer uppges vara skadade.

Den syriska observatoriet för mänskliga rättigheter har övervakat missilerna och bekräftat att iranska ”element”  var stationerade vid två av de riktade baserna.

Asaad Hanna twittrade även ut en bild på missilernas förstörelse där han skriver att attackerna ännu har okänd avsändare.

Observatoriet kunde inte bekräfta vem som var ansvarig för missilattackerna, men enligt tidningen Haaretz, ska det finnas rapporter om att det är Israel som ligger bakom attackerna.

Missilattackerna inträffar bara två veckor efter en liknande händelse då flyganfall rapporterades mot statliga militära installationer i Homs och Damaskus, enligt AP.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro