ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya nakna Beyoncé hyllas som feminist

Metro · 15 Dec 2013
Uppdaterad 15 Dec 2013

Beyoncés ovanligt avklädda videor där nya alter egot Yoncé tar plats på scen har slagit ner som en bomb. Men åsikterna går isär – bara superporrig eller feministisk kampvideo?

klar

Artikellänk är kopierad

Cyberrymden har knappast börjat hämta andan från överraskningen av Beyoncés självbetitlade femte album, som släpptes utan förvarning i natt. Albumet rymmer 14 låtar och inte mindre än 17 videor. Ett visuellt album för en visuell person, säger Beyoncé själv:

– När jag känner för något ser jag omedelbart en serie bilder som är knutna till en känsla, ett minne från barndomen, tankar om livet, drömmar eller fantasier. Och de hänger alla ihop med musiken.

Med nya alter egot Yoncé, som introduceras i videorna, är Beyoncés låttexter mer utmanande och stjärnan mer avklädd än någonsin tidigare. Twitter dreglar ikapp och The Telegraph beskriver albumet som "det porrigaste sedan Madonnas Erotica".

Men det är mer än bara naket. New Stateman beskriver albumetsom "fists-up feminism", och hyllar särskilt låten 'Flawless', där nigeriska författaren Chimamanda Ngozi Adichie gör ett gästspel med ett tal om feminism och "sätten vi lär flickor att förminska sig själva".

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro