ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya premiärer på Netflix och HBO Nordic

Aron Andersson · 31 Jan 2013
Uppdaterad 31 Jan 2013
House of Cards

House of Cards


klar

Artikellänk är kopierad

Nu på fredag är det premiär för ”House of Cards” på Netflix, den första egna stora produktionen som svenska Netflix-användare kan ta del av. Alla 13 avsnitt av serien görs tillgängliga med en gång, så det är egentligen bara att sträcktitta.

Det är självfallet väldigt modernt av Netflix att lansera serien på detta vis och också välkommet bland många användare. Det som tyvärr faller bort är de så kallade ”water cooler moments” där alla som sett senaste avsnittet kan samlas på jobbet för att diskutera vad som hänt, eftersom alla nu ser serien i sin egen takt. Spoiler-fällorna är lömskare än någonsin. ”House of Cards” har å andra sidan premiär världen över på samma datum, vilket gör att en sorts globalt ”water cooler moment” skapas i stället. Det blir därför ett intressant experiment att följa de diskussioner detta kan ge upphov till på nätet.

Senare i vår, i maj, kommer komediserien ”Arrested Development” att komma tillbaka på samma sätt. Netflix har producerat en ny säsong där alla avsnitt släpps på en gång. Eventuellt kan detta vara en konkurrensfördel jämfört med tydligaste konkurrenten HBO Nordic som däremot har betydligt fler egna produktioner.

Redan nu visas både ”Girls” och ”Banshee” på HBO Nordic och i februari är det premiär för ”Borgia”. Detta är ingen ny serie, men lite intressant eftersom det faktiskt var Netflix som visade serien i USA. Den 4 mars kommer Stakka Bo-regisserade ”Vikings” med bland andra Gustaf Skarsgård i en av rollerna. Självklart kommer också ”Game of Thrones” tillbaka med säsongspremiär den 1 april.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro