ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya problem för flygtrafiken

TT/Metro.se · 30 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Precis när SAS Sverige på onsdagsmorgonen var redo att åter börja flyga normalt igen efter de kabinanställdas strejk drabbades flygtrafiken av ett nya problem:Markradarn på Arlanda flygplats havererade, precis då hela området var höljt i dimma.– Flygledarna ser ingenting av fältet, säger Niclas Härenstam, presschef på Arlanda till TT vid sjutiden. För att inte riskera att plan kolliderar tilläts bara ett plan i taget att landa, taxa eller lyfta.

Vid halv åtta-tiden var markradarn åter i drift, enligt presschefen Niclas Härenstam på Arlanda.Förutom trasslet med radarn och dimma har det varit pesonalbrist i flygledartornet som fortfarande med ungefär en timmes förseningar som följd med ungefär en timme, enligt Luftfartsverkets hemsida.

– Vi kommer att dras med förseningar fram till och med lunch. Sedan kan vi börja jobba i kapp, säger Jan Lindqvist, informationschef på Arlanda.

klar

Artikellänk är kopierad

TT/Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro