ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya riktlinjer för relationsvåld

Ulrica Widsell · 28 Okt 2013
Uppdaterad 29 Okt 2013

Stockholm stadsdelar ska få gemensamma riktlinjer för hur våld i nära relationer ska upptäckas och utredas. Stöd och hjälp till utsatta ska bli så lika som möjligt i hela staden.

klar

Artikellänk är kopierad

I förra veckan skrev Metro om att stöd och hjälp till kvinnor som utsätts för våld I nära relationer ser olika ut beroende på var i staden kvinnan bor. Alla kvinnors hus i Stockholm hade gjort en undersökning som visade att stadsdelarna kommit olika långt med att nå målen i stadens kvinnofridsprogram som startade förra året och ska vara genomfört 2014. Utöver kvinnofridsprogrammet jobbar nu staden centralt med nya riktlinjer för arbetet med relationsvåld.

– Riktlinjerna ska göra att det blir mer lika. Många lever under otrygga förhållanden. Det finns ett stort mörkertal. Här behöver vi göra mer, säger Anna König Jerlmyr (M), socialborgarråd I Stockholm.

De nya riktlinjerna ska gälla både kvinnor och män som utsätts för våld och även insatser till de som utövar våld. Riktlinjerna är tydliga när det gäller barn som upplever våld i hemmet.

– Det ska vara en skyldighet att alltid starta en utredning kring barnen och deras behov, säger Anna König Jerlmyr.

Under nästa år ska ett nytt Kriscentrum för kvinnor börja byggas I Stockholm och en kartläggning av omfattningen av våld I nära relationer kommer att göras bland Stockholmarna.

Efter årsskiftet väntas kommunfullmäktige klubba igenom de nya riktlinjerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro