ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Nya siffror: Rekordhögt utbud av bostadsrätter på Hemnet

Jesper Lindqvist · 3 Jun 2019
Uppdaterad 3 Jun 2019
Under maj fanns det sammanlagt 23 977 bostadsrätter på Hemnet. Så stort har inte utbudet varit sedan 2014.

Under maj fanns det sammanlagt 23 977 bostadsrätter på Hemnet. Så stort har inte utbudet varit sedan 2014. Foto: Erik Johansen/Fredrik Sandberg/TT


Allt fler bostadsrätter finns tillgängliga på bostadsmarknaden. Det visar nya siffror från sajten Hemnet, där antalet tillgängliga bostadsrätter nådde rekordnivåer under maj. "Vi ser flera tecken på en viss ljusning på bostadsmarknaden", säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, till Nyhetsbyrån Dierkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Under maj fanns det sammanlagt 23 977 bostadsrätter till salu på Hemnet i hela landet. Så stort har inte utbudet varit sedan 2014, vilket är det tidigaste mätdatumet i företagets statistik över tillgängliga bostadsrätter.

Enligt Hemnets talesperson Staffan Tell tyder siffrorna på en ökad optimism på bostadsmarknaden.

– Vi har ett rekordhögt utbud av bostadsrätter och det är även lite intressant att notera att utbudet av villor var på den högsta nivån sedan 2015. Då var det ett väldigt högt utbud, som sedan minskade, men nu har pendeln svängt igen. Vi ser flera tecken på en viss ljusning på bostadsmarknaden, bland annat högre prisförväntningar och en lägre andel återpubliceringar, säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Stor ökning av bostadsrätter i Stockholm

Jämfört med motsvarande siffror från i fjol innebar årets 23 977 tillgängliga bostadsrätter en ökning med 13 procent. Den sena vårmånaden är en av de perioder på året då flest bostadsrätter ligger ute till försäljning.

I Stockholm var siffrorna inte lika extraordinära, och under maj månad fanns 4 958 bostadsrätter tillgängliga. Det i sig är en ökning med 16,5 procent från samma månad i fjol.

När det gäller villor är siffrorna ungefär på samma nivå som i fjol, och under maj fanns det 16 965 villor till salu på Hemnet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro