ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya sveket mot Ganna

Annika Persson · 11 Nov 2011
Uppdaterad 11 Nov 2011
Ganna Chyzevska med dotterdottern Anna Otto i oktober efter att de fått beskedet att Ganna får stanna i Sverige.

Ganna Chyzevska med dotterdottern Anna Otto i oktober efter att de fått beskedet att Ganna får stanna i Sverige. Foto: Scanpix


I oktober ville flera politiker ändra lagen. Men i går blev Ganna-frågan” nedröstad i riksdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

När den 91-åriga demenssjuka ukrainskan Ganna Chyzevska skulle skickas tillbaka till hemlandet rasade svenska folket och politikerna. KD, FP, C, MP, S och V pratade om att lagen måste ändras – men det var då. När S och V under gårdagen försökte få ett så kallat utskottsinitiativ för snabb lagändring fick de majoriteten emot sig. – Initiativet går ut på att ändra utlänningslagen så att begreppet “synnerligen ömmande skäl” ändras till “särskilt ömmande skäl”. Denna till synes obetydliga ändring skulle vidga lagen så att svårt sjuka människor ges möjlighet till uppehållstillstånd i Sverige, säger Christina Höj Larsen (V). Frågan diskuteras nu i stället i det fempartisamarbete om migrationspolitiken som pågår mellan Miljöpartiet och regeringen. – Vi röstade inte för eftersom vi har inlett diskussioner med regeringen om en förändring av ”synnerligen ömmande omständigheter” och det är en diskussion som regeringen har öppnat upp för, förklarade MP:s Maria Ferm. Någon tidsplan kunde Ferm dock inte ge besked om.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Persson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro