ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya tekniken som kan stoppa spruckna Iphone-skärmar

Aron Andersson · 3 Dec 2014
Uppdaterad 3 Dec 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Inga fler spruckna Iphone-skärmar. Här är Apples förslag som ska få mobilen att överleva fritt fall.

Med ny teknik hoppas Apple kunna undvika fler trasiga skärmar till Iphone. Det visar en patentansökan från teknikjätten.

Den här gången handlar det inte om en förstärkt skärm eller någon sorts superglas som står emot repor. I stället ska särskild teknik göra att mobilen landar på rätt sätt när den tappas.

I patentet beskrivs flera metoder som ska få mobilen att vända sig i luften. Bland annat föreslås små utblås av luft som ska få mobilen att rotera. Ett annat förslag är att batteriet slungas ut ur mobilen för att få den att snurra runt, skriver Daily Dot.

En något mer trolig metod använder telefonens befintliga sensorer, inklusive accelerometer och gps, för att känna av hur mobilen är vänd för tillfället. Sedan används mobilens vibrationsfunktion för att få den att vända sig och landa så mjukt som möjligt.

Som vanligt handlar det om ett patent, något Apple har gott om. Huruvida det någonsin kommer att användas i verkligheten är dock oklart.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro