ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya Tider portas från Bokmässan

David Peterson · 28 Nov 2017
Uppdaterad 28 Nov 2017
Nya Tider portas.

Nya Tider portas. Foto: TT


Den högerextrema tidningen Nya Tider kommer inte att få ställa ut vid Bokmässan i Göteborg nästa år. Den massiva kritiken och uppmärksamheten kring Nya Tider har "tagit för mycket fokus" från mässans huvuduppgift, enligt ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Hundratals författare och ett antal förlag bojkottade årets mässa efter att Bokmässan gett Nya Tider tillåtelses att ställa ut. Efter att de fått ställa ut två år i rad har mässan nu bestämt sig för att porta den högerextrema tidningen.

Deras deltagande på årets mässa tog mycket fokus från Bokmässans huvuduppgift, enligt ett pressmeddelande.

”För att med full kraft kunna fokusera på vårt uppdrag och det som är viktigast för oss – litteratur och läsning – har vi fattat ett antal beslut så att vi kan säkra Bokmässan som Nordens största och viktigaste kulturevenemang”, säger Frida Edman, som är tillfälligt ansvarig för Bokmässan, i pressmeddelandet.

Vidare skriver de att Nya Tiders deltagande på mässan blev till en symbolfråga som stal uppmärksamhet från de övriga programpunkterna. Bokmässans beslut bygger på en samlad bedömning.

Inför årets mässa nekades den högerextrema sajten Granskning Sverige och förlaget Runskrift, som säger sig ligga bakom den främlingsfientliga sajten Avpixlat.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro