ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya trenden: Nu vill vi jobba utan kontor

Anne Kybjär · 27 Maj 2012
Uppdaterad 31 Maj 2012
Carina Sundqvist och Frida Nelhans från Facebookgruppen Jobbsällskap tycker båda om att arbeta i kafémiljö. För att det ska fungera smidigt är det bra om det till exempel finns många eluttag och wifi,  tipsar Frida. 

Carina Sundqvist och Frida Nelhans från Facebookgruppen Jobbsällskap tycker båda om att arbeta i kafémiljö. För att det ska fungera smidigt är det bra om det till exempel finns många eluttag och wifi,  tipsar Frida.  Foto: Christina Blom


Ensam kontorsplats i ett ensamt rum är ute.

klar

Artikellänk är kopierad

Ensam kontorsplats i ett ensamt rum är ute.  Nu har den nya jobba kontorslöst-trenden nått Göteborg på  allvar. Vanliga kaféer, flexkontor på hotell eller coffies – alternativen blir bara fler.

Kaféer är inte bara ett tillhåll för de som känner sig fikasugna. Det är även en möjlig arbetsplats för kontors- eller idélösa som tröttnat på att jobba hemifrån. När den nya trenden att jobba ute bland folk växer sig allt större i Göteborg märks både flexkontor på hotell, som nya Posthotellets Post Office, coffies, alltså öppna kontor i kafémiljö och helt vanliga kaféer som fylls av laptopförsedda långfikare.

Allt fler av de yngre entreprenörerna söker sig till dessa, både för att komma hem-ifrån och för att träffa andra.

– För mig har det varit ett sätt att få kollegor på, jag har eget företag och behöver inte ett kontor så därför sitter jag gärna tillsammans med andra på kaféer för att få bollplank och arbetskamrater, säger Carina Sundqvist, som är medlem i Jobbsällskap Göteborg, en Facebookgrupp som vill locka fler till att jobba ute på stan.

Facebookgruppen startades för att grundaren Frida Nelhans, 29, hade tröttnat på att sitta hemma själv och plugga.

– Man kommer bara så långt utan att få någon input på ens arbete och även om jag har eget kontor i dag, så är det skönt att byta miljö och variera sig, säger Frida Nelhans.

Trenden att röra sig ut på stan för att jobba och få nya spännande kollegor har vuxit sig större de senaste åren och bara Jobbsällskap Göteborg har i dag 87 aktiva medlemmar. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anne Kybjär
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro