ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya trenden: Snigelslem i ansiktet ska göra att du ser yngre ut

Karolina Skoglund · 29 Jan 2015
Uppdaterad 29 Jan 2015

Glöm fiskpedikyr. Ett nytt djur har nu seglat upp i skönhetsbranschen. Och i den nya snigel-ansiktsbehandlingen” placeras livs levande sniglar i ansiktet.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Mashable.com

Snigelslem har aldrig varit så hett. Nu placeras därför sniglar ut på folks ansikten i en ”smigel-ansiktsbehandling”. Anledningen? Slemmet påstås innehålla näringsämnen och antioxidanter som får dig att se ung ut. 

Vätskan som sniglarna utsöndrar under stress är kända för att innehålla nyttiga näringsämnen och antioxidanter, men det har inte gjorts någon betydande vetenskaplig forskning om hur denna faktiskt fungerar när den appliceras på huden.

Sniglarna på en salong i Thailand föds upp på på en certifierad ekologisk gård där de äter morötter, vitkål och aloevera.

– Vi tar hand om våra sniglar som om de vore vår egen familj. Du kan se att de ser väldigt fina ut, säger Luc Champeyroux, en av delägarna i en salongen till Mashable.com.

Salonger som använder denna metod ska, enligt Mashable, även finnas i Kina och England.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro