ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya trenden – snorta choklad

Linnea Carlén · 14 Jan 2015
Uppdaterad 14 Jan 2015
Chokladsnortande – det nya och något speciella sättet att få i sig choklad.

Chokladsnortande – det nya och något speciella sättet att få i sig choklad. Foto: TT Nyhetsbyrån


klar

Artikellänk är kopierad

Nu ökar intresset för att snorta choklad.

Den så kallade ”chokladsnortaren” skapades 2008 inför ett födelsedagsfirande med rockgruppen Rolling Stones. Bakom den minst sagt speciella uppfinningen står den kända belgiska chokladtillverkaren Dominique Persoone.

Produkten, som går under namnet ”The Chocolate Shooter”, är en plastmakapär som helt enkelt används för att "skjuta upp" kakaopulver i näsan på dess användare.

Med andra ord ett långt ifrån traditonellt sätt att njuta av choklad.

Den har tidigare endast gått att köpa via belgarens butik i Antwerpen och online. Men nu har produkten landat i flera butiker världen över – och säljer som bara den. Enligt tidningen The Province har 25 000 kit redan sålts.

– Jag blev helt förbluffad när jag hörde det, säger den exalterad butiksägaren Mary Jean "Watermelon" Dunsdon, som säljer den i Kanada, till tidningen.

Här förklarar chokladtillverkaren själv hur det hela fungerar:

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro