ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya trenden: Transplantera hår till ögonbrynen

metro · 9 Jun 2013
Uppdaterad 9 Jun 2013
Vi är stolta över buskbrynen Keira Knightley. 

Vi är stolta över buskbrynen Keira Knightley.  Foto: All Over Press


Att transplantera hår till huvudet är passé. Nu ska det extra håret tillföras på redan friska, men inte fullt så håriga, ögonbryn. Åtminstone om man vill vara trendig, uppger Daily Mail.

klar

Artikellänk är kopierad

Vi är stolta över buskbrynen 
  Lily Collins
Vi är stolta över buskbrynen Lily CollinsFoto: All Over Press
Vi är stolta över buskbrynen 
  Brooke Shields.
Vi är stolta över buskbrynen Brooke Shields.Foto: All Over Press
Vi är stolta över buskbrynen 
  Mary Kate och Ashley Olsen.
Vi är stolta över buskbrynen Mary Kate och Ashley Olsen.Foto: All Over Press
Vi är stolta över buskbrynen 
  Cara Delevingne
Vi är stolta över buskbrynen Cara Delevingne
Vi är stolta över buskbrynen 
  Keira Knightley.
Vi är stolta över buskbrynen Keira Knightley.Foto: All Over Press

Det fanns en tid då ögonbrynen skulle vara så obefintliga som möjligt. Vissa valde till och med att raka av dem för att sedan måla dit dem med en kajalpenna. Sedan kom tiden då de buskiga ögonbrynen blev allt populärare. Nu har trenden nått oanade höjder: ögonbrynstransplantationerna i skönhetssyfte är här.

Enligt British Association of Aesthetic Plastic Surgeons har efterfrågan på ingreppet ökat massivt sedan trenden med buskiga ögonbryn tog fart, uppger Daily Mail.

Ursprungligen är ögonbrynstransplantation en lösning för folk som förlorat sina ögonbryn men nu är det alltså något för de moderiktiga. En transplantation görs färdigt under en eftermiddag och kostar runt fyra tusen pund, enligt Daily Mail. Först efter fyra till sex månader beräknas de extra hårstråna ha vuxit ut och fått en ”naturlig form”. 

På det svenska forumet plastikoperationer.net varnar dock läkaren Mats Ingers för denna typ av ingrepp. "Man bör undvika att transplantera till ögonbryn om man inte måste, det vill säga på grund av skada eller sjukdom fått en tydlig defekt där inget hår växer" skriver han. 

Mats Ingers säger även att man inte bör transplantera hår till ögonbrynen om man inte har en god anledning, till exempel ett ärr. Detta då hår på olika delar av kroppen har olika egenskaper. – De hår man har vid ögonbrynen slutar växa när de är en halv till två centimeter långa. De hår man transplanterar från huvudet får man hålla på att ansa var tionde tolfte dag, säger han till Metro.  En annan komplikation är att läkaren måste se till att de nya håren böjer sig åt rätt håll, in mot huvude och inte tvärt om. Och stamceller som är så populära är inget att hoppas på. – Det ligger mycket långt i framtiden. Det här är mycket mycket mer komplicerat än man trodde.

KAROLINA SKOGLUND

PATRICK EKSTRAND

Ute. Pamela Andersons noppade streck till ögonbryn är inte längre idealet.
Ute. Pamela Andersons noppade streck till ögonbryn är inte längre idealet.
klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro