ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya trendprylen – din tio år gamla viktelefon

Tomas Lundin · 2 Dec 2014
Uppdaterad 2 Dec 2014
Rihanna i en flashigt rosa Motorola.

Rihanna i en flashigt rosa Motorola. Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Kate Beckinsale verkar i alla fall kunna ta emot sms.
Kate Beckinsale verkar i alla fall kunna ta emot sms.Foto: All Over Press
Anna Wintour satte trenden – såklart.
Anna Wintour satte trenden – såklart.Foto: All Over Press

Nu kommer motreaktionen det ständigt uppkopplade smartphonesamhället. Flera kändisar har på senare tid synts med en relik från det tidiga 2000-talet – viktelefonen. NewYorkTimes-kolumnistenMichaelMusto– Den är så fel att den är rätt, säger .

Kanske är det dags att hålla hårt i den där gamla pjäsen du inte flippat upp sedan smartluren gjorde entré för några år sedan.

Vogues chefredaktör syntes med en viktelefon från det tidiga 2000-talet för tre månader sedan och nu har fler följt efter. Både Rihanna och Kate Beckinsale har fått paparazzis att tro att de förflyttats tio år tillbaka i tiden när de dykt upp med sina vikbara arvegods till telefoner. 

– Folk går tillbaka till viktelefonen eftersom den funkar, den är enkel att bara flippa upp. Dessutom finns inte internet på den, säger New York Times-krönikören Michael Musto till CBS

Den sista delen är kanske den viktigaste. En gammal telefon låter dig komma undan stressen att ständigt vara uppkopplad, att tvångsmässigt ta instagrambilder och läsa tweets. Det underlättar ju såklart att ha en assistent som kan läsa alla viktiga mejl åt dig.

Ytterligare en aspekt är privatlivet, den dyrbaraste av alla varor för superkändisar. Efter jätteläckan där intima bilder på kändisar som Jennifer Lawrence och Kate Upton spreds från Apples lagringstjänst Icloud och ut på nätet kanske det känns tryggt att vara ordentligt nedkopplad.

Foto: All Over Press
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro