ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya uppgifter: 16-åring försvarar sitt "agerande" vid migrantmordet

Karl Enn Henricsson · 18 Sep 2018
Uppdaterad 18 Sep 2018
En 16-årig pojke misstänks för mord på en hemlös man i Huskvarna i början av augusti.

En 16-årig pojke misstänks för mord på en hemlös man i Huskvarna i början av augusti. Foto: Adam Ihse/TT


Den 16-åring som misstänks för mord på en hemlös man i Huskvarna fortsätter att neka till brott. Han menar att åklagaren inte lagt fram bevis för att hans agerande innefattat det våld” som orsakade döden.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 8 augusti hittades en hemlös man från Rumänien död i ett grönområde i Huskvarna. Ärendet rubricerades först som vållande till annans död, men rubriceringen skärptes till mord.

I slutet av augusti häktades en 16-årig pojke misstänkt för mordet. Pojken har pressats i polisförhör och ”detaljerat redovisat sina förehavanden de aktuella dagarna”, enligt dokument som Metro tagit del av, och som är undertecknad av hans advokat Anders Tolke.

– Min klient förnekar brott, säger han till Metro.

Olika besked om häktning

I dokumenten finns även att läsa att det inte ”presenterats något underlag som stöder misstanken om att NN:s agerande innefattat det våld som” ska ha lett till mannens död.

Hur ska din klients ”agerande” tolkas?

– Det är en pågående utredning som jag inte vill kommentera. Jag har skrivit så, men jag kan inte närmare gå in och förklara hur det ligger till, säger Anders Tolke.

I slutet av förra veckan valde tingsrätten att häva häktningen av 16-åringen för att han istället skulle placeras på ett ungdomshem. Men hovrätten har beslutat att pojken ska vara häktad.

– Jag kommer att överklaga det till högsta domstolen. Vårt yrkande är att häktningen ska hävas, säger Anders Tolke.

Filmer har säkrats av polis

Förutom 16-åringen misstänkts även en pojke under 15 år för mord.

– Straffmyndighetsåldern inträder vid 15-års ålder. Fram till dess ligger det huvudsakliga ansvaret hos socialtjänsten, har åklagare Linda Schön tidigare berättat för Metro.

Åklagaren bekräftade även att polisen hade säkrat filmmaterial i ärendet.

Metro har sökt åklagaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro