ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya uppgifter: IS-krigare som vill fly hem mördas

Åsa Larsson · 29 Dec 2014
Uppdaterad 29 Dec 2014
IS-anhängare som firade i juni i Mosul när terrorgruppen utropade sitt "kalifat".

IS-anhängare som firade i juni i Mosul när terrorgruppen utropade sitt "kalifat".


klar

Artikellänk är kopierad

Terrorgruppen Islamiska staten (IS) har avrättat över 120 utländska krigare, enligt uppgifter från Syrien. Motivet ska ha varit att de "överskridit religiösa gränser", men tros vara att de försökt ta sig hem.

Minst 120 krigare som kommit till Syrien för att slåss för IS har dödats under avrättningsliknande former av terroristerna som utövar skräckvälde i ett större område i Irak och Syrien. Det kan vara så många som 200, skriver brittiska The Independent.

Uppgifterna kommer från Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), en organisation som hävdar sig få uppgifter från källor på plats i Syrien. Gruppen är baserad i Storbritannien.

Det framgår inte åldrar eller nationaliteter på de dödade krigarna, men enligt SOHR är det känt att flera kommer från europeiska länder. Dessa ska ha försökt fly eller ta sig hem, men i stället dödats.

Enligt SOHR har nära 2 000 människor dödats till följd av IS brutala framfart i området. I juni utropade Islamiska staten ett "kalifat", det område som man nu kontrollerar.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro