ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Nya uppgifter om mordmisstänkt Instagramprofil

Karl Enn Henricsson · 12 Jun 2018
Uppdaterad 12 Jun 2018
Den mordmisstänkte Instagramprofilen hade tidigare ett förhållande med kvinnan och ”antyder bråk i relationen”.

Den mordmisstänkte Instagramprofilen hade tidigare ett förhållande med kvinnan och ”antyder bråk i relationen”. Foto: IBL


Det har ibland varit bråk i relationen”, antyder den Instagramprofil som sitter häktad för mord på sitt ex. Kvinnan hittades död i ett badkar, och det klassades först som ett naturligt dödsfall. Profilen misstänks även ha misshandlat och hotat ett annat ex.

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan hittades död i ett badkar i en bostad i norra Stockholm, och det klassades först som ett naturligt dödsfall. Det bekräftar nu åklagare Maria Hävermark, som leder mordutredningen, för Metro.

– Inledningsvis behandlade det som ett naturligt dödsfall, och inte ett mord.

Varför blev det så?– Det vet jag inte. Det får du fråga poliserna som var på plats. Jag har ingen aning och har inte fått någon förklaring.

Haft kortare förhållanden med kvinnorna

Mordet ska ha genomförts någon gång mellan den 25 och 26 april, men den 22-årige Instagramprofilen greps och anhölls först den 1 maj. Han sitter nu häktad och fortsätter att neka till brott.

Han har tidigare haft en relation med kvinna och ”antyder” att det ”ibland tidigare varit bråk i relationen”. Det framgår av en nyligen genomförd utredning av mannen. Han har vidare berättat att han haft ”kortare förhållanden”, dels med kvinnan som han misstänks ha mördat, och dels med ytterligare en kvinna. Den sistnämnda kvinnan misstänks han ha misshandlat och hotat under våren.

Mannen har tiotusentals följare på Instagram och har berättat, under en personutredning, att ”hans följare har fått följa hans förändringsresa från festkille till att bli en person som slutat med alkohol och droger och som tränar och lever ett skötsamt liv”.

”Hålls fortfarande massor av förhör”

Profilen ”ger uttryck för en viss likgiltighet” inför mordet, finns att läsa i samma utredning, vilket Metro har berättat om tidigare.

Eventuellt åtal kommer att dröja.

– Vi är inte på långt när klara med ärendet. Vi väntar på analyssvar och det hålls fortfarande massor av förhör. Det handlar om sedvanliga utredningsåtgärder, säger Maria Hävermark.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro