ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya uppgifter: Regeringen och Alliansen i hemliga förhandlingar

Åsa Larsson · 22 Dec 2014
Uppdaterad 22 Dec 2014
Stefan Löfven och Anna Kindberg Batra deltar inte i förhandlingarna utan har sänt ekonomiskpolitiska företrädare.

Stefan Löfven och Anna Kindberg Batra deltar inte i förhandlingarna utan har sänt ekonomiskpolitiska företrädare. Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Regeringen och Alliansen sitter just nu i hemliga förhandlingar om hur Sverige skulle kunna regeras av en minoritetsregering, erfar SVT.

Förhandlingarna ska, enligt uppgifterna, pågå sedan ett par dagar tillbaka och handla om formfrågor snarare än sakfrågor.

SVT:s reporter Kerstin Holm säger i Gomorron Sverige att samtalen inte är på partiledarnivå.

– Från regeringens sida är det ytterst finansminister Magdalena Andersson och från allianspartierna deltar bland annat ett par av deras ekonomiskpolitiska talespersoner.

Syftet med förhandlingarna är att undvika extra val och diskutera hur en minoritetsregering skulle kunna få igenom en budget.

"Förändrade röstningsregler skulle kunna genomföras genom överenskommelse mellan partierna eller en förändring i riksdagsordningen avseende budgetbeslutet", skrev de fyra allianspartiernas företrädare på DN Debatt och underströk att de var beredda att hjälpa till för att genomföra sådana ändringar omgående, om möjligt före det planerade extravalet 22 mars, skriver TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro