ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nya Zeeland är ett fräckt land”

metro · 20 Maj 2012
Uppdaterad 20 Maj 2012
”Nya Zeeland är ett fräckt land”

”Nya Zeeland är ett fräckt land”


Under sin framgångsrika cykelkarriär reste Susanne Ljungskog runt i världen. För Metro berättar hon om två platser som etsat sig fast men av olika anledningar – de franska alperna och Mallorca. Men favoritresmålet är Nya Zeeland.

klar

Artikellänk är kopierad

Värsta reseminne…

– Jag åkte till Mallorca på träningsläger i tre veckor. När jag flög dit kände jag mig lite konstig i kroppen. Första dagen fick jag ont i kroppen och sedan låg jag i influensa i två veckor. Det var så tråkigt och jag kände ”jaha, det var det”. Jag hann träna några dagar men det kändes flåsigt och alla körde om mig. 

Bästa reseminne…

– De franska alperna. Jag var där och körde Tour de France 2002 och mitt i all mjölksyra tänkte jag ”gud, vad vackert det är här”. Då är det bra vackert, haha. Jag har planer på att åka tillbaka dit nu när jag inte tävlar längre.

Favoritresmål…

– Nya Zeeland. Jag har varit där två gånger men aldrig besökt sydön. Den ska vara otroligt vacker så dit vill jag åka. Nya Zeeland är ett fräckt land.  

Det packar jag alltid ner i resväskan…

– När jag tävlade packade jag jämt ner blandat smågodis, ungefär 1,5 kilo och havregryn. Frukosten utomlands är inte alltid bra och jag ville ha min havregrynsgröt på morgonen. När jag reser privat åker inte havregrynen med. Jag packar alltid ner öronproppar.  

Det första jag gör på hotellrummet…

– Jag packar upp min toalettväska för att få en hemmakänsla. Sedan kollar jag om sängarna är okej. Jag kollar även utsikten, när jag tävlade var det viktigt att jag bodde i ett tyst område och inte hade en motorväg utanför som störde sömnen. Var det det bytte jag rum. 

Restipset…

– Lämna alltid lite plats kvar i resväskan så att man kan shoppa. Övervikt är inte kul att betala för. Jag brukar mest handla kläder när jag reser. Jag är inte shoppinggalen men det är kul att ha något som inte alla andra har. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro