ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nybyggaren

Stockholm Kristoffer Rengfors · 20 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STO:Nybyggaren som bygger 3G-nät

Från vårdbiträde och städare till företagsledare med 60 anställda. Asad Babaeis bygger nu 3G-nät både i Sverige och utomlands. Men vägen har varit långt från det att han kom till Sverige i början på 80-talet till att vara skapa ett ledande bolag inom Telecom. För det arbetet tilldelas han nu priset ”Årets nybyggare i Stockholms län”.

Det är en lång resa du har gjort. Vad är det som driver dig? Vissa saker har man lärt sig automatiskt. Meningen med livet är att kämpa hårt. Vill man inte utvecklas blir allt meningslöst. Jag kom till Sverige 1984. Då var allt nytt för mig språket, kultur och till och med klimatet. Jag märkte direkt att det inte fanns något annat än att satsa på att lära sig språket. Jag var verkligen nyfiken och hade en positiv inställning. Har man det så blir allt lätt. Men samtidigt ska livet inte vara någon fest, man ska kämpa lite.

Hur känns det att bli Årets nybyggare i Stockholms län? – Den första känslan som kommer till mig är stolthet. Givetvis är jag väldigt glad över det.

Varför tror du att just du får priset? – Det är ju egentligen juryn som ska svara på det, men jag har kämpat hårt för det här. Sen tror jag att juryn har tagit hänsyn till att jag jobbar både globalt och inom Sverige. Vi på 3GNS arbetar till exempel nu med att sätta upp ett nytt 3G-nät i Dubai. Vi har lyckats bygga upp ett företag i världsklass på ganska kort tid och sett till att skapa jobb åt 60 personer.

Vad betyder priset för dig? – Det känns som en officiell klapp på ryggen. En återkoppling från samhället som säger att jag är på rätt väg med vad jag gör. Men samtidigt är det inte bara jag som ska ha äran. Det är många olika faktorer som ska stämma för att få fram en bra produkt. Min familj har fått stå ut med mina långa arbetsdagar och min personal som är otroligt duktig ska också ha tack. Men jag får väl representera dem i och med att jag fått priset.

Varför valde du att ge dig in i Databranschen? – Jag har alltid varit teknikintresserad och jag hade en magkänsla som sa att branschen skulle växa. Sen är Telecom en bransch som förändras mycket. Det är som en berg och dalbana vilket är intressant på många sätt. För bara några år sen var branschen helt nere men nu är den på väg upp igen.

Vad har varit allra svårast? – Det är en bra fråga. Allt har varit lika svårt, eller lätt om man vill se det så. Jag kör vidare. Det är så jag alltid har gjort.

Kristoffer Rengfors

Fakta: Namn: Asad Babaei Ålder: 44 Bor: Kista Aktuell: Utnämnd till ”Årets nybyggare i Stockholms län” Ett pris tillägnat personer med utländsk bakgrund som startat företag med begränsade resurser. Bakgrund: Kom till Sverige 1984 från Iran. Driver nu företaget 3GNS som jobbar med bland annat drift och underhåll av 3G-nätet i Sverige och bland annat Dubai.

Asads recept till framgång:

1. Sikta högt och sätt ribban högt. 2. Ha ambitioner. Annars kommer man ingenstans. 3. Ha en positiv inställning. Det kan vara nyckeln till allt. 3. Tro inte att det finns garantier i livet. 4. Det går inte alltid att lyckas på första försöket. Det är bara försöka igen. 5. Ha lite tur också.

---- Bilder vet jag inget om. Någon fotograf skulle vara där vid 11 idag.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro