ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nyhetsfotografen som sparkade ner flyktingar: Jag är inte hjärtlös”

Johan Wikén · 11 Sep 2015
Uppdaterad 11 Sep 2015
Journalisten sparkade och fällde flyende flyktingar.

Journalisten sparkade och fällde flyende flyktingar. Foto: Stefan Richter


Nyhetsfotografen fångades på film när hon sparkade och fällde flyktingar i Ungern. Nu talar hon ut om händelsen som har upprört världen: Jag var rädd”, säger hon enligt The Guardian.

klar

Artikellänk är kopierad

I videon kan man se hur den ungerska journalisten sparkar och lägger krokben på flyktingar. Vid ett tillfälle är det en ung flicka som är hennes offer.

Nyhetsfotografen, som jobbade på uppdrag av nationalistiska nyhetskanalen N1TV, fick sparken efter att filmen spred sig över världen. I ett brev till en ungersk nationalistisk tidning berättar hon om attacken.

”Kameran rullade när hundratals migranter bröt sig igenom polisavspärrningarna, en av dem rusade mot mig och jag var rädd”, skriver hon enligt The Guardian. ”Då brast det inom mig… Jag tänkte bara att jag blev attackerad och att jag var tvungen att skydda mig. Det är svårt att ta bra beslut när folk är i panik”.

►LÄS MER: Här går nyhetsfotografen till attack med sparkar mot flyktingar

Nyhetskanalen som kvinnan jobbade för har kopplingar till det ultranationalistiska partiet Jobbik. Det var en reporter från en tysk tv-kanal som lade ut videon på Twitter. Nyhetsfotografen säger att hon är ångerfull över sitt beteende.

”Jag är inte en hjärtlös, rasistisk, barnsparkande kamerakvinna. Jag förtjänar inte den politiska häxjakten mot mig, inte heller smutskastningen och dödshoten. Jag är bara en arbetslös småbarnsmamma som tog ett dåligt beslut. Jag är verkligen ledsen”, skriver hon enligt The Guardian.

På torsdagen öppnades en brottsutredning mot den ungerska journalisten som riskerar fängelse efter sitt agerande.

►LÄS MER: Så kan just du hjälpa till

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro