ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nyinköpta datorn var tre påsar mjöl

Olivia Krantz · 22 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Kanlaya Bergvall råkade ut för en försäljare med rent mjöl i väskan – bokstavligt talat. Nu vill hon varna andra för oseriösa försäljare.

Kanlaya Bergvall råkade ut för en försäljare med rent mjöl i väskan – bokstavligt talat. Nu vill hon varna andra för oseriösa försäljare. Foto: Linnea Svensson Arbab


Bedragaren tog betalt och försvann

klar

Artikellänk är kopierad

Med charm och ett välvårdat yttre lyckades försäljaren övertala Kanlaya Bergvall, 41, och hennes kollega att köpa varsin laptop. När mannen försvunnit med pengarna fick kvinnorna en chock. – Väskan var trög att öppna. Till slut fick vi skära upp den med kniv. I väskan låg tre paket vetemjöl, berättar Kanlaya Bergvall.  Det var i onsdags som mannen kom in på hennes arbetsplats på Östermalm. På engelska presenterade han sig som försäljare från Tyskland. Mannen visade upp två laptoppar, som han ville sälja för 12 000 kronor.– Han såg trevlig och väldigt pålitlig ut. Han visade sitt visitkort och sa att vi skulle få kvitto på datorerna, säger Kanlaya .Hon och hennes kollega tyckte priset var för högt och tackade nej. Men efter att ha gått halvvägs ut genom dörren vände mannen och erbjöd datorerna för 8 000 kronor. Kanlaya Berg­vall och hennes kollega gick med på priset och betalade. När de öppnade väskan var bedrägeriet ett faktum.– Han måste ha bytt ut väskan när han gick ut genom dörren. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Det var som ett skämt, säger Kanlaya Bergvall.

klar

Artikellänk är kopierad

Olivia Krantz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro