ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nykomlingar jagar hett designpris

Line Jeppsson · 1 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Pana Moberg blev inte nominerad till Årets rookie men däremot utsågs hans monter till Rookies & Players-mässans bästa.

Pana Moberg blev inte nominerad till Årets rookie men däremot utsågs hans monter till Rookies & Players-mässans bästa. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

VINNARE. Musiken pulserar, neonrören blinkar och stämningen i garaget kunde inte ha varit mer underground än så här. Det är ungt, det är unikt och det är fräscht.

Årets första version av Rookies & Players – en modemässa för nya lovande designers – har öppnat.Luften är fylld av spänning, nervositet och förväntan som succesivt byggts upp under dagen då visningen förberetts och fixats in i det sista – allt för att göra kollektionerna rättvisa.Det visar sig att det intensiva arbetet lönat sig – kvällens visning bjuder på en skön blandning av tufft och sött. Nyckelord för kollektionerna är army, svart, volym och lager på lager.Pana Mogren som tidigare jobbat som stylist och ägt en modellagentur lägger nu allt fokus på sitt märke The P Concept Clothing. Taggad och målmedveten satsade han stenhårt på sin första visning på Rookies & Players.– 80-talets L A har inspirerat mig, mycket knästrumpor, hattar, streetwear helt enkelt, säger han.Pana hoppas liksom de andra designerna på mer uppmärksamhet och sam-arbeten efter sin medverkan på Rookies & Players, vilket inte är helt omöjligt med tanke på att detta är ett utmärkt ställe att visa upp sig och sitt varumärke för pressen och därmed nå ut till massorna.

Men att delta i Rookies & Players innebär inte enbart en chans att visa upp sig utan utmärkelsen Årets rookie är ett hett eftertraktat mål. Under kvällens modemässa nominerades de tre märkena Säby, Mo’Cycle och Uniforms for the Dedicated till det fina priset. Och en sak är i alla fall säker – vi lär ser mera av dessa märken i framtiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Line Jeppsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro