ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nyktra kändisar = färre unga super

Hanna Göransson · 28 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Nyktra kändisar: Björn Gustafsson, komiker. Sibel Redzep, artist. Adam Tensta, artist. Cissi Wallin, Metros kolumnist. Doreen Månsson, programledare.

Nyktra kändisar: Björn Gustafsson, komiker. Sibel Redzep, artist. Adam Tensta, artist. Cissi Wallin, Metros kolumnist. Doreen Månsson, programledare.


Valborgssupandet förväntas minska kraftigt

klar

Artikellänk är kopierad

Färre tonåringar väljer att supa på valborg. Och ungdomens nykterhets­för­bund, UNF, får flermedlemmar. – Nykterister i kändis­världen har blivit mer synliga, säger UNF:s ordförande Robert Damberg. Var tredje tonåring ska supa på valborg enligt en undersökning från försäkringsbolaget If. Det är färre än förra året. Då uppgav nästan hälften, 46 procent, att de skulle dricka alkohol. Samtidigt figurerar flera nyktra kändisar i medierna. Det tror UNF har en inverkan på att deras medlems­antal har ökat. – Det handlar om en motreaktion mot ett samhälle där man förväntas dricka, säger Tobias Tengström på UNF. En av kändisarna är programledaren Doreen Månsson. Hon är absolutist.– För mig är det samma sak som att min polare inte äter oliver, säger hon.Doreen tycker att det är viktigt att vuxenvärlden visar upp en annan norm. – När killar som Björn Gustafsson och Adam Tensta går ut och berättar att de inte dricker så gör det en jävla skillnad. Både tjejer och killar mellan 15 och 18 har tillfrågats. Och i alla kategorier sjunker intresset för att supa. De nyktraste tonåringarna finns i Jönköpings län. I Blekinge är det tvärt-om. Där svarar hälften att de ska dricka på valborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro