ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nyöppnad friskola stängs ner

Anna Andersson · 29 Sep 2011
Uppdaterad 29 Sep 2011
Detta är första gången Skolinspektionen stänger en skola på detta sätt.

Detta är första gången Skolinspektionen stänger en skola på detta sätt. Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX


Orsaken är allvarliga kränkningar. Skolinspektionen: "Barnen var rädda och grät"

klar

Artikellänk är kopierad

Den nystartade friskolan Fredens skola i Kortedala stängs ner tills vidare, efter beslut från Skolinspektionen. Efter att flera anmälningar kommit in valde inspektionen att göra en tillsyn. – Det var en kaosliknande situation på skolan. Rektorn hade ställt in undervisningen för att han inte kunde garantera barnens säkerhet. Så det var en väldigt svår situation, säger Ann-Marie Begler, generaldirektör på Skolinspektionen. På skolan noterades allvarliga kränkningar, som berörde både personal och elever. – Det var kränkningar i form av slagsmål, språkbruk som inte var acceptabelt och barn som grät och var rädda, säger Begler. Detta är första gången Skolinspektionen stänger en skola på detta sätt.

Fredens skola, som har förskoleklass och elever från årskurs 1-6, stängs från och med fredag och de drygt 60 eleverna kommer placeras på andra skolor. För att skolan ska kunna öppna igen krävs det flera genomgripande åtgärder. – Det kommer krävas ett så pass stort lyft att vi svårt att se hur man ska klara detta på ett enkelt sätt, säger Ann-Marie Begler. Metro har sökt företrädare för Fredens skola, dock utan resultat.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro