ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nystrands avstamp

Leif Granlind · 6 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Roger Vikström

EM och OS samma år. Då blir helgens lilla GP-tävling i simning i Uppsala viktig.– Den är ett bra avstamp inför EM och jag vill ha ett besked på formen, säger Stefan Nystrand till Metro.Lilla och lilla, förresten. Tävlingsarrangörerna i Uppsala måste jubla när de ser att svenska seniorlandslaget är på plats såväl som andra toppsimmare i Europa.Till och med holländske superstjärnan Peter van den Hoogenband var på gång – men han drog sig ur i sista stund och satsar all kraft på EM på hemmaplan i Eindhoven den 13-24 mars.

Den svenska EM-truppen är redan uttagen och det blir också i Holland som ytterligare svenska simmare kan bli aktuella för OS.– Men det här är vår egen GP-tävling och det är ett värde i sig. Den ligger rätt i tiden och får därför hög status, säger förbundskaptenen Thomas Jansson till Metro.

För Stefan Nystrand blir det en viktig avstämning. Tävlingarna i Uppsala går på lång bana, som i EM och OS, finalerna går på förmiddagen – precis som de gör i OS.– Nu får jag ett fartlopp, varje tävlingslopp före OS räknas, säger Nystrand.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro