ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytändning för pilates

Petra Axlund-Stegman · 6 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Jin Kim tränar pilates på Pilates Center i Stockholm.

Jin Kim tränar pilates på Pilates Center i Stockholm. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Pilates slog stort för några år sedan  Men träningsformen är annat än en kortvarit trend  – Vi ser ett ständigt ökat intresse, säger Carita Lesche, på Stockholm Pilates Center.

När man säger pilates är det fortfarande många som ser en medelålders kvinna som ligger på en matta och gör märkliga rörelser framför sig. Men idag erbjuder träningsformen så mycket mer än så.

Man kan träna i maskiner, på matta, med en mängd olika reskap och även som pulshöjande cirkelträning. Till och med pilates rythm, i ett dansinspirerat pass till musik.– Den vanligaste fördomen är att folk tror att vi bara ligger still på golvet och andas. Eller att pilates är en boll, bollen är ju bara ett av alla de redskap vi använder, säger Carita Lesche, chefinstruktör och delägare på Stockholm Pilates Center. – Pilates är otroligt bra och funktionell styrketräning för hela kroppen och man blir, till skillnad mot vad många tror, rejält svettig under ett pass.

I början av oktober slår Stockholm Pilates Center upp dörrarna i nya lokaler och det kommer att bli det största pilatescentret i Sverige. De kommer att ha inte mindre än fyra salar i en gamal industrilokal så det blir en trendig New York-känsla men där de tagit fasta på det skandinaviska inredningsmässigt. – Pilates passar alla, allt ifrån nybörjare till elitidrottare, säger hon.

3 pilatestips

1. Pilates ser enkelt ut med övningarna kräver både koncentration och kroppskontroll. Jobba långsamt igenom rörelserna och får du ont kontakta en utbildad instruktör och be om hjälp.

2. Andningen är viktig inom piletes. Andas in genom näsan och ut genom munnen och tänk på att andas ut när det är som tyngst i övningen. Exempelvis då du är på väg ner i en ryggrullning.

3. Pilatesträning bygger muskler och stabilitet men för att få upp flåset, bränna kalorier och gå ner i vikt måste du komplettera med någon form av regelbunden konditionsträning.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Axlund-Stegman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro