ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt album och turné med Timbuktu

metro · 14 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Tibuktu inleder sin Sverigeturné i Lund den andra mars. Hans nya skiva "OberoendeFramkallande" släpps nästa vecka.

Tibuktu inleder sin Sverigeturné i Lund den andra mars. Hans nya skiva "OberoendeFramkallande" släpps nästa vecka.


klar

Artikellänk är kopierad

Nästa vecka släpper Timbuktu sitt nya album ”OberoendeFramkallande”. Första singeln ”Karmakontot” spelas redan flitigt på radio och snart drar han ut på turné.

Jämför denna skiva med din senaste.– Den andra hade några feta låtar men är inte lika jämn som den nya.

Som vanligt är det inte stilren hiphop. – Jag blandar en massa olika. Det är många "die hard" hiphop-fans som inte tycker att det är mycket hiphop kvar. För mig har det varit en resa från var hjärtat ligger i hiphopen. Man springer på olika grejer som man vill inkorporera, det har format musiken och gjort det till någonting annat. Det är det som är så roligt, annars hade man bara gjort samma grej.

Hur viktiga är dina texter?– I början av karriären kom jag på att jag faktiskt hade chansen att säga någonting och jag känner att jag hade mycket att säga. Sedan tycker jag om att leka med ord, det är nördigheten i mig. När jag får ihop vissa rim så blir jag jävligt nöjd.

I några av texterna, vilket har uppmärksammats i media, framgår hans inställning till vissa droger. – Det enda som jag vill säga om det är att jag har begått en massa misstag och varit med om en hel del skit i mitt liv. Men trots allt har det varit lärorikt, jag har fått ut mycket i inspiration av de senaste årens negativa händelser.

Hur mår du nu?– Förutom att jag är förkyld så är det bara bra. Jag var nyligen på Apollo Theatre i New York och spelade, det var fantastiskt, och snart ska jag ut på turné.

Blir det med Damn!?– Ja, fast utan blåssektion. Jag känner att jag vill ha det lite luftigare och ha möjlighet att arrangera om låtarna lite mer.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro