ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt avtal kan ge fler svenska repriser

Stockholm TT · 21 Feb 2007
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ett nytt upphovsrättsavtal mellan Medie & Informationsarbetsgivarna (Mia) och Teaterförbundet ska ge fler repriser av svenskt drama och andra svenska programproduktioner i tv och på andra plattformar. Avtalet är speciellt utformat för att passa den nya mediesituationen.

"Genom att det nya systemet tar hänsyn till kanalens tittartidsandel, när på dygnet och när på året som en film eller ett program sänds, räknar tv-kanalerna med att öka repriseringen. Detta gör att tittarna kommer att få möjlighet att se mer svenskproducerat i tv och att de medverkande får ökade royaltyintäkter", säger Charlott Richardson, förbundsdirektör i Mia i ett pressmeddelande.

"Det är viktigt för oss att det här avtalet garanterar minst samma ersättningsnivå totalt till TF-medlemmarna som tidigare royaltysystem", säger Håkan Bjerking ordförande för Filmregissörerna inom TF/SRF.

Sveriges Television, som är anslutet till arbetsgivarorganisationen SRAO, omfattas inte av avtalet. SVT och Teaterförbundet träffade ett avtal förra året som bland annat ger SVT rätt till obegränsat antal utsändningar under 30 dagar.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro