ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt hopp för HV 71

metro · 11 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
SM-finalen lever vidare.

SM-finalen lever vidare. Foto: Scanpix


Hrdina avgjorde i tredje SM-finalen

klar

Artikellänk är kopierad

Poänglös i de två första SM-finalerna. När det behövdes som mest klev HV:s lagkapten Johan Davidsson fram och var en av segerorganisatörerna när guldfavoriten besegrade Linköping på bortaplan med 4- 3 efter förlängning.

-Det här var en energikick. Det är jobbigt när man inte får utdelning, sade tvåmålsskytten Davidsson. Till slut var det tjeckiske centern Jan Hrdina som klev fram och avgjorde. Bara 47 sekunder hade spelats av förlängningen när han styrde in förre Linköpingsbacken Mikko Luomas backskott.-Det var ju ett viktigt mål för oss, 0- 3 i matcher hade inte varit bra. Men det är små detaljer som skiljer. Jag tycker vi spelade bra förra matchen också, men då ville pucken inte in, sade segerskytten. Målet kom i numerärt överläge sedan Linköpings landslagsback Daniel Fernholm dragit på sig en utvisning i slutet av ordinarie matchtid.-Det finns inga genidrag i en förlängning. Jobbar man tillräckligt hårt så måste utdelningen komma till slut, sade Johan Davidsson. Det hade HV gjort. Exempelvis under slutet av ordinarie matchtid då laget krånglade sig ur ett numerärt underläge och spel tre mot fem i 1.08. Där hade Linköping en kanonchans att ta ett jättekliv mot sitt första SM-guld och 3- 0-ledning i matcher.HV71 bröt Linköpings tio matcher långa segersvit på hemmaplan och nu är finalläget tillbaka där allting startade - med fördel HV71. Smålänningarna har två raka hemmamatcher och spelar tre av de fyra återstående matcherna på hemmais om finalserien går till sju matcher.-Det känns bra, fast helst hade jag velat gå in och köra nästa match redan i morgon (läs lördag), sade Davidsson om det faktum att nästa finalmatch spelas på måndag. Precis som i den första finalen chockstartade hemmalaget. Det tog bara 17 sekunder innan Mikael Håkanson gjorde ledningsmålet. I den första finalen gjorde Linköping 3- 1 i den första perioden, men nu repade sig HV71 snabbare.Sakta men säkert tog det pressade Jönköpingslaget över och Johan Davidsson kunde kvittera sedan han åkt sig fri mellan två hemmabackar och skjutit pucken mellan kroppen och högerarmen på Linköpingsmålvakten Rastislav Stana.När Davidsson slog till nästa gång innebar det 3- 2-ledning för HV efter 7.05 av den tredje perioden. Däremellan hade Kim Staal gett Linköping ledningen med 2- 1 och Andreas Falk kvitterat för HV.Men även Linköping kom tillbaka och Jonas Junland kvitterade till 3- 3 efter 9.30 av den sista perioden.Efter två raka förluster hade HV-tränaren Kent Johansson vaskat om i alla kedjor förutom den första. Bland annat särade han på slagskämparna Per Ledin och Andreas Jämtin.Den tredje finalen blev den hårdaste och mest fysiska hittills. Särskilt i den första perioden var det irriterat mellan lagen och främst Ledin hade heta duster med bland annat förre Luleåkompisen Johan Fransson. Ledin hade sex utvisningsminuter i den första perioden.Ledin blev ännu mer hemmapublikens hackkyckling när Linköpingsbacken Josef Melichar fick utgå med en misstänkt knäskada sedan de två kolliderat. Om Linköping tappar Melichar har laget bara har fem ordinarie backar friska då också Andreas Pihl saknas på grund av avstängning.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro